Založ si blog

Je to dôstojné?

Sú niekedy také noci, keď neviem dlho odpočívať, na posteli sa len prehadzujem a vtedy ma napadne zapnúť televízor. Aj túto noc sa to opakovalo. Hlúpe sny a myšlienky k tomu.

Tak zapnem tú telku, čo ak bude niečo zaujímavého. Predstavte si a bolo. Také „divadielko“ som ešte nevidel – na dvojke dávali zábery so zasadania nášho parlamentu a predpokladám, že išlo o  zaradenie ďalších bodov do programu decembrovej schôdze.

Tak som to chvíľu, v rozospatom stave, sledoval.

Nuž pri pohľade na predsednícku časť parlamentu som si všimol, že pri každom hlasovaní nejaká poslankyňa, obraz bol dosť neostrý a na tú diaľku ani neviem že kto to je, máva tam raz ľavou potom pravou rukou raz s palcom hore a niekedy s palcom dole. A máva dosť intenzívne. Len potom som si všimol, že to mávanie súvisí s hlasovaním a zrejme týmto gestom dáva poslancom najavo, ako majú hlasovať, respektíve ako si predsedníctvo želá, aby hlasovali.

No nazdar, som si pomyslel, to už poslanci nemajú svoju vlastnú vôľu, aby vedeli ako majú hlasovať?

Tá pani musí byť veľmi unavená s tým neustálim mávaním a ukazovaním – raz palec hore a raz palec dole. Preto navrhujem, aby bol v parlamente za predsedníckou časťou a pre istotu aj na opačnej strane postavený semafor, ktorý je obsluhovaný z predsedníckeho kresla .

Zelená by znamenal hlasujte za alebo áno, červená proti alebo nie a oranžová zdržte sa hlasovania. Bolo by to pre uvedenú dámu, poslankyňu menej namáhavé a stačilo by  tlačiť príslušnú  „tlačicu“ (ako zvykne hovoriť pán Bičan pri obľúbenej relácii 5 proti 5) a hneď budú vedieť „vládni poslanci“ ako majú hlasovať proti „opozícii“.  

Nebolo by to zábavnejšie a hlavne farebne jasné ?

Tento návrh dávam bez nároku na honorár.

Zákony z pohľadu logiky a etických pravidiel

06.11.2013

Časť 3 Opäť sa dotknem časti zákona 182/1993 Z. z., kde okrem iného sa v píše, citujem: „§5 odsek b) vymedzenie veľkosti spoluvlastníckeho podielu vlastníka bytu alebo nebytového priestoru v dome na spoločných častiach domu, spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve, na pozemku zastavanom domom a na priľahlom pozemku, pričom veľkosť spoluvlastníckeho podielu je [...]

Zákony z pohľadu etických zásad a pravidiel

04.11.2013

Časť 2 Je zaujímavé, že k prvej časti mojej debaty k téme „Zákony z pohľadu etických zásad a pravidiel“ sa nenašiel žiaden diskutujúci. Že by to svedčilo o tom, že sú naše zákony po tejto stránke v poriadku? Alebo o tom, že som si vybral zlý termín na uverejnenie podľa mňa tak závažnej témy, ako sú zákony a ich vzťah k etickým pravidlám? Alebo [...]

Zákony z pohľadu etických zásad a pravidiel

01.11.2013

Časť 1 Dovoľte mi, prosím, aby som sa pokúsi vysvetliť niektoré pojmy zo zákona 182/1993 Z. z. z pohľadu etických zásad a pravidiel. Spoločné priestory domu. Zákon 182/1993 Z. z. ani nepozná pojem spoločné priestory domu, pozná len pojem citujem: „(5) Spoločnými zariadeniami domu sa na účely tohto zákona rozumejú zariadenia, ktoré sú určené na spoločné [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

gerhardfr

Toto je priestor na individuálny opis blogu na Blog.pravda.sk dívam sa okolo seba a vidím z môjho a z pohľadu logiky mnoho nedobrých vecí a tieto sa snažím vysvetliť a ak je možné, ich pomocou hlasu spoluobčanov, napraviť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 263090x
Priemerná čítanosť článkov: 6118x

Autor blogu

Kategórie