Založ si blog

Odkaz tragédie v Newtownu

Pýtam sa, aký je odkaz tragédie  tohto amerického mesta   pre našu spoločnosť?

Závažný! Pretože ohrozené sú aj naše deti, vaše a moje pravnúčatá. Prezident USA zakázal v tieto dni vysielanie akčných filmov. Má pravdu v tom, že tieto sú len akýmsi návodom pre našu mládež. Prakticky je ťažko možné, aby sa vykonávali všade rôzne psychologické testy, či ten alebo onen občan, či to alebo iné dieťa trpí nejakou skrytou psychickou traumou, preto je treba obmedziť  vonkajšie riziká, ktoré také niečo vyvolávajú a živia.

Eliminovanie rizika vidím v maximálnom obmedzení vysielania akčných filmov.  Keď už vysielať, tak len v neskorých  nočných hodinách.

Dnes je tomu naopak. Všetky súkromné TV stanice sa priamo pretekajú v tom, prezentovať spoločnosti, a tým aj mládeži, čo najdivokejšie „krváky“, až človeku vlasy dupkom stoja.

Spoločnosť, parlament, vláda a prezident nemajú žiadne páky, aby naše televízne vysielania očistila od takéhoto svinstva?  Nechcem sa teraz rozpisovať o tom, na čo títo páni a parlament majú času. Samozrejme, musí byť dosť času aj na riadenie štátu a spoločnosti.

Nie som však spokojný s tým, ako fungujú rôzne výbory pre kultúru a médiá, do kompetencie ktorých patrí, podľa mňa, dohľad nad štruktúrou programu všetkých televíznych staníc. Ich

úlohou by malo byť, medzi inými, zabezpečiť  vysielanie takých programov, ktoré svojim obsahom nie sú návodom na trestné skutky a  nebudú vyvolávať u detí a mládeži nezdravé emócie a konanie nežiaducim  smerom.  

Pýtam sa teda, ak  sa stane nedaj Boh podobná tragédia v našej republike, čo nemožno vylučovať,  nebude potom už neskoro zavádzať opatrenia? Je skutočne najvyšší čas po tejto stránke niečo vykonať. Výchova v rodinách na to už sama nestačí.

Zákony z pohľadu logiky a etických pravidiel

06.11.2013

Časť 3 Opäť sa dotknem časti zákona 182/1993 Z. z., kde okrem iného sa v píše, citujem: „§5 odsek b) vymedzenie veľkosti spoluvlastníckeho podielu vlastníka bytu alebo nebytového priestoru v dome na spoločných častiach domu, spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve, na pozemku zastavanom domom a na priľahlom pozemku, pričom veľkosť spoluvlastníckeho podielu je [...]

Zákony z pohľadu etických zásad a pravidiel

04.11.2013

Časť 2 Je zaujímavé, že k prvej časti mojej debaty k téme „Zákony z pohľadu etických zásad a pravidiel“ sa nenašiel žiaden diskutujúci. Že by to svedčilo o tom, že sú naše zákony po tejto stránke v poriadku? Alebo o tom, že som si vybral zlý termín na uverejnenie podľa mňa tak závažnej témy, ako sú zákony a ich vzťah k etickým pravidlám? Alebo [...]

Zákony z pohľadu etických zásad a pravidiel

01.11.2013

Časť 1 Dovoľte mi, prosím, aby som sa pokúsi vysvetliť niektoré pojmy zo zákona 182/1993 Z. z. z pohľadu etických zásad a pravidiel. Spoločné priestory domu. Zákon 182/1993 Z. z. ani nepozná pojem spoločné priestory domu, pozná len pojem citujem: „(5) Spoločnými zariadeniami domu sa na účely tohto zákona rozumejú zariadenia, ktoré sú určené na spoločné [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

gerhardfr

Toto je priestor na individuálny opis blogu na Blog.pravda.sk dívam sa okolo seba a vidím z môjho a z pohľadu logiky mnoho nedobrých vecí a tieto sa snažím vysvetliť a ak je možné, ich pomocou hlasu spoluobčanov, napraviť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 43
Celková čítanosť: 263051x
Priemerná čítanosť článkov: 6117x

Autor blogu

Kategórie