V našom byte straší

4. februára 2013, gerhardfr, Nezaradené

Aj vám sa to už niekedy stalo, že ste niečo položili alebo zavesili na určité obvyklé miesto a na druhý deň to už tam nebolo? Objaví sa to až po určitom čase na tom istom mieste, alebo inde, kde ste vôbec nepredpokladali, že by to tam  mohlo byť? U nás sa to v poslednom čase dosť často stáva.

Na príklad, dnes ráno hľadám obuvák, ktorý už od nepamäti visí na tom istom mieste, a zrazu ho tam niet. Prehľadávame spolu s manželkou celú izbu i priľahlé miestnosti a obuvák nikde. Som zvedavý, kedy a kde sa objaví ?

Ďalší príklad. V mikrovlnke sme si večer k telke robili pukance a po ich dokončení, zisťujem, že v mikrovlnke sa nesvieti, všetky funkcie sú nepoužiteľné. Aha, tak asi nás  čaká ďalšia investícia! Kontrolujem poistky, prípoje a kabeláž, všetko v poriadku. Na druhý deň ráno, na naše prekvapenie, mikrovlnka  prívetivo svieti a zase všetko funguje normálne.

Alebo na počítači mám vo Worde nastavenú funkciu automatickej kontroly chýb pri písaní textu ako aj pravopisu.  Tá funkcia, z ničoho nič, celý január nepracovala. Len čo som prešiel na február, pri tom istom nastavení pracuje počítač zase normálne.

Takýchto nevysvetliteľných javov je u nás v poslednom čase viac. Je pravdou, že ja  mám už 85 a manželka 82 rokov, ale myslí nám to stále ešte normálne a aj pamäť nám, vďaka Bohu, ešte dobre slúži. Pýtam sa, aký škriatok to po byte chodí?

Takéto záhadné prípady  už nás  prestali znepokojovať. Myslíme si, ak je to skutočne nejaká mimozemská bytosť,  my si to nebudeme všímať a ona  časom zunuje  podobné hry s nami a odíde do  ďalšej domácnosti. No, a teraz len čakáme na ten obuvák, kedy a hlavne kde sa zas ukáže.

 Ahoj, príjemný deň vám.